U bevindt zich op: Home > Over CMSimple

Over CMSimple

CMSimple is ontwikkeld door Peter Harteg en is een eenvoudig te gebruiken Content Management System (CMS) . Het systeem maakt geen gebruik van een database en is daarom ook eenvoudig te installeren. CMSimple bewaart alle content in een enkele bestandje (content.htm) en is uitermate geschikt voor websites die niet meer dan 1000 pagina tekst bevatten.

De foto's, layout en andere bestanden worden apart opgeslagen, dus wat dat betreft hoeft u daar geen rekening mee te houden. De website zal altijd snel blijven 'laden'. Wordt uw website zo groot dat u meer dan 1000 pagina's tekst gaat gebruiken of gaat u zware applicaties toevoegen zoals een webshop, discussieforum enz? Dan kiest u beter voor een geavenceerder systeem dat werkt met een database.

Een lay-out is ook vrij makkelijk te maken door een hierin gespecialiseerde designer en kan met een druk op de knop uw website een heel ander uiterlijk geven. Het mooie is dat u daarna verder niets hoeft te veranderen aan uw website voorwat betreft menu, teksten en foto's.

Wanneer u bent ingelogd is het een kwestie van de juiste pagina aan te klikken, tekst aanpassen en te klikken op opslaan. Pagina's aanmaken gaat al net zo makkelijk, net zoals een foto toevoegen. Er zijn heel veel mogelijkheden om CMSimple uit te breiden met bijvoorbeeld een nieuwsbrief systeem, Google maps, fotoalbum, gastenboek enz enz. Vraag uw designer voor meer informatie.

Er is veel informatie op het internet te vinden over CMSimple, maar meestal wel in het Engels. Wilt u niet verder zoeken op internet of heeft u moeite met de engelse taal? Bestel dan het boek 'CMSimple voor beginners'.

Hier een aantal links waarop veel informatie te vinden is:

Laat een CMSimple designer het systeem voor u installeren en een op maat gemaakte layout toevoegen en u kunt aan de slag!
Zoekt u een designer of CMSimple deskundige bij u in de buurt? Klik hier.

CMSimple_XH

Op deze website en in het boek 'CMSimple voor beginners' spreken wij over CMSimple XH versie 1.6.
CMSimple_XH is een project van een kleine groep toegewijde CMSimple-ontwikkelaars met het doel CMSimple 'meer van deze tijd' te maken. Door de komst van de XH versie voldoet CMSimple prima aan de kwaliteitseisen van het tegenwoordige internet. Het werken met CMSimple_XH is ook een stuk gemakkelijker geworden. Een duidelijkere opzet, makkelijke menu's en er hoeft geen gebruik meer te worden gemaakt van CMSimple-scripting. Zaken zoals het gebruiken van een specifieke template voor een pagina, verschillende meta-gegevens voor een pagina en een titel die afwijkt van de menutitel zullen eenvoudig aan te passen zijn. De basis van CMSimple_XH is nog steeds eenvoudig en klein van omvang. Dit komt uw webhosting alleen maar ten goede.

Copyrights

CMSimple is gratis! Wat betekent dit? CMSimple is eigenlijk altijd gratis 'software' geweest maar men was verplicht een link onder de website te plaatsen naar de maker van het systeem. Wilde men dit niet, dan moest men betalen voor een licentie. Vanaf 01.01.2010 is CMSimple beschikbaar onder de GPL3 licentie. En dus moet alleen de Copyright Informatie en de Licence Type Section in de broncode blijven staan. Een link naar www.cmsimple.dk is niet meer nodig om aan de licentievoorwaarden te voldoen. De oorspronkelijke CMSimple samen met websites is inmiddels verkocht en is opgevolgt door CMSimple XH.

We vragen alle gebruikers van CMSimple_XH om in de template een link naar www.cmsimple-xh.org te plaatsen. Op deze manier kun je wat terug doen voor de CMSimple_XH ontwikkelaars. In de standaard templates van CMSimple zijn deze links reeds opgenomen en kunnen van hieruit worden overgenomen.

Waarom betaal ik dan voor mijn website?

U heeft een website laten maken en heeft daar toch voor moeten betalen aan uw designer. Logisch, voor niets gaat de zon op. Uw designer heeft een template moeten maken, heeft het systeem moeten installeren, plugins moeten toevoegen. Uw designer heeft alle instellingen moeten doen en waarschijnlijk ook nog een groot gedeelte van de website al ingevuld. Tenslotte heeft u een uitleg gekregen over het hele systeem of heeft u het boek 'CMSimple voor beginners' gekregen.

Laatste update:
03 12 2022 10:48:16 PM

 

Let op: CMSimple XH 1.7 is uit.
Deze heeft op vele fronten aanpassingen ondergaan en is een grote vooruitgang!

Klik hier voor meer informatie

 

Inschrijven nieuwsbrief:

Abonneren/Afmelden 
Naam :
Email : 

  

Home Contact Website Overzicht